Kohezijska politika EU-a: Komisija objavila poziv na podnošenje prijedloga u vrijednosti od milijun eura za visoka učilišta za novinarstvo

}

18. siječnja 2022.

Komisija je objavila poziv na podnošenje prijedloga za izradu kurikuluma i nastavnih materijala za kolegij o Europskoj uniji i kohezijskoj politici EU-a za buduće novinare.

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Ovaj poziv odlična je prilika za poticanje akademske rasprave o EU-u i kohezijskoj politici, kao i za poboljšanje razine znanja studenata i poticanje suradnje između sveučilišta i drugih institucija u EU-u.

Korisnici će morati pripremiti razvojnu strategiju, stvoriti mrežu visokih učilišta i razviti obrazovne metode. Prijedloge mogu podnositi sveučilišta i druge ustanove na kojima se podučava novinarstvo na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Podnositelji zahtjeva moraju biti smješteni u zemlji članici EU-a i akreditirani u skladu sa zakonodavstvom te zemlje.

Komisija će pokriti 95 % troškova projekta. Rok za prijavu je 21. travnja 2022. u 13:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Komisija očekuje da će rezultate poziva objaviti u lipnju 2022. Dodatne pojedinosti dostupne su na web-mjestu Komisije.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content