Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog interesa u području mikroelektronike

}

9. lipnja 2022.

Europska komisija i države članice u procesu su notifikacije važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike (IPCEI mikroelektronika).

Prepoznajući stratešku važnost proizvodnje mikroelektroničkih komponenti kao i potrebu za poboljšanje otpornosti europskog opskrbnog lanca u poluvodičima, a u skladu s pravilima važnih projekata od zajedničkog europskog interesa, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavljuje Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike.

Prijava iskaza interesa dostavlja se na adresu elektroničke pošte Ministarstva: pisarnica@mingo.hr; s naznakom: Javni poziv za uvrštavanje na popis važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike – iskaz, daje se.

Prijave se zaprimaju isključivo do 08.07.2022 godine.

Prihvatljivi su projekti koji se odnose na glavna područja razvoja lanca vrijednosti u području mikroelektronike, uključujući (ali ne ograničavajući se na):

  • Dizajn procesora i čipova za AI
  • Dizajn čipova i sustava za komunikaciju (5G/6G i ostalo) i povezivanje
  • Razvoj i proizvodnja ovih čipova u Europi
  • Napredno pakiranje za heterogenu integraciju
  • Održiva elektronika male snage
  • Poluvodičke podloge za RF i energetsku elektroniku.

Dokumentacija:

Posljednje objave

Skip to content