Izbor za najbolji EU projekt 2021. godine

}

22. listopada 2021.

Dodjela priznanja za Najbolji EU projekt 2021. godine 

Svečano proglašenje i dodjela priznanja najboljim EU projektima 2021.  i najuspješnijim gradovima održano je 21. listopada 2021. u Novom Vinodolskom.

Program je započeo uvodnom riječi Gorana Ogurlića, glavnog urednik Jutarnjeg lista,  Željka Turka, predsjednika Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Danijela Marušića, predsjednika Hrvatske zajednice županija te Nataše Tramišak, ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU.

Nagrade za najbolji EU projekt 2021.  dodijeljene su u kategorijama:

  • doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici
  • doprinos prekograničnoj suradnji
  • doprinos znanosti i inovacijama
  • doprinos poduzetništvu
  • najbolji EU projekt prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista

Nagrada u kategoriji doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, u kojoj je bilo prijavljeno ukupno 11 projekata,  dodijeljena je projektu Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čiji je nositelj Vukovarsko-srijemska županija, dok su partneri Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja.

Cilj ovog projekta, ukupne vrijednosti 9.512.364,17 kn, od čega 8.085.509,54 kn bespovratnih sredstava, je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja Vukovarsko-srijemske županije, a sa svrhom poboljšanja kvalitete usluge primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemske županije.

Projektom su osigurana sredstva za  nabavu specijalizirane medicinske i dentalne opreme, ugradnju dizala u domovima zdravlja Vinkovci i Vukovar te edukacije zdravstvenih djelatnika. Projektom su obuhvaćena sva tri doma zdravlja s područja Vukovarsko-srijemske županije te 36 koncesionara koji djeluju u području obiteljske medicine, ginekologije, pedijatrije i dentalne medicine.

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije dala je svoj doprinos uspješnosti ovog projekta kroz pripremu projektne prijave te pružanje stručne i  savjetodavne pomoći u provedbi projekta.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nagradu je preuzeo župan, Damir Dekanić. Svečanoj dodjeli nagrada su nazočili i zamjenik župana, Franjo Orešković te ravnatelj Razvojne agencije VSŽ, Ilija Cota.

Posljednje objave

Skip to content