Interreg interaktivna karta

}

1. prosinca 2022.

Interreg je jedan od ključnih instrumenata Europske unije (EU) koji podupire prekograničnu suradnju financiranjem projekata. Cilj mu je zajednički pronaći rješenja za zajedničke izazove u područjima kao što su zdravlje, okoliš, istraživanje, obrazovanje, promet, održiva energija i dr.

Jedan od korisnih alata koje nudi Interreg je Interreg interaktivna karta koja svakom potencijalnom kandidatu za financiranje Europske unije može pomoći pronaći programe Interrega u potrebnom području koji mogu financirati određeni projekt u određenom području stručnosti.

Za potrebe pretrage postoje dvije mogućnosti, odnosno dvije karte koje se mogu odabrati korištenjem promjene prikaza karte:

države

regije (razina NUTS 3).

Na poveznici Popis programa i regija nalazi se paušalni popis svih programa, njihove kontaktne točke i regije na karti. Klikom na logotip svakog programa doći će se na stranicu s više detalja o njemu. U desnom stupcu može se pronaći popis svih NUTS3 regija klikom na naziv određene države članice. Također, svaka država ima svoju namjensku stranicu s proširenim informacijama do koje se može doći poveznicom ispod popisa regija.

https://interreg.eu/

Posljednje objave

Skip to content