Europske snage solidarnosti: otvoren novi poziv

}

30. studenoga 2023.

Europska komisija je objavila poziv na podnošenje prijedloga u okviru Europskih snaga solidarnosti za 2024.

Sudjelovanjem u Europskim snagama solidarnosti mladima se nudi mogućnost sudjelovanja u širokom rasponu nadahnjujućih i osnažujućih mjera solidarnosti u prioritetnim područjima kao što su klimatske promjene i zelena tranzicija, digitalna tranzicija i socijalna uključenost.

Program je i dalje usmjeren na pomoć osobama koje bježe od oružanih sukoba i drugim žrtvama prirodnih katastrofa ili katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem. Dodatni prioritet za 2024. jest poticanje pozitivnih iskustava i ishoda učenja za mlade s manje mogućnosti. Kao i prethodnih godina, u poziv Europskih snaga solidarnosti uključene su i Europske volonterske snage za humanitarnu pomoć.

Više od 145 milijuna eura namijenjeno je tim aktivnostima solidarnosti u 2024. Financijska sredstva prilagođena su kako bi se odgovorilo na inflatorne pritiske i osiguralo da proračun za projekte ostane dovoljan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti.

Više informacija potražite u Pozivu na podnošenje prijedloga,  a prijave su otvorene do 8. veljače ili 1. listopada 2024., ovisno o vrsti aktivnosti.

Posljednje objave

Skip to content