Europska komisija objavila natječaj za oporavak malih i srednjih poduzeća

}

28. siječnja 2022.

Europska komisija objavila je poziv na dostavu projektnih prijedloga „Oporavak od COVID-19 kroz održivi rast turizma i potpora malim i srednjim poduzećima“ namijenjenih malim i srednjim poduzećima u području turizma u okviru Programa jedinstvenog tržišta.

Cilj poziva je usmjeravanje oporavka turističkog ekosustava kroz potpore digitalnoj i zelenoj transformaciji turističkih tvrtki, a posebno malim i srednjim poduzećima kao i jačanje otpornosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u turizmu usvajanjem principa održivosti, inovacija i digitalizacije (npr. korištenje novih tehnologija, zelene nabave, korištenje podataka), stvaranje novih poslovnih modela baziranih na digitalizaciji, kružnom gospodarstvu, inspiriranih načelima klimatske neutralnosti, valorizacije biološke raznolikosti, društvene održivosti, poticanje prekogranične suradnje, učenje od drugih kroz primjere dobre prakse.

Na poziv se mogu javiti konzorciji od najmanje 5 i najviše 8 partnera iz 5 različitih prihvatljivih država koji će tijekom projekta poduprijeti najmanje 80 malih i srednjih poduzeća kroz sljedeće aktivnosti: diseminacija i komunikacija projekta; jačanje kapaciteta; izravna financijska potpora malim i srednjim poduzećima putem otvorenog poziva u obliku vaučera, bespovratnim sredstvima i/ili paušalnim iznosima; upravljanje projektima.

Predviđeno trajanje projekta je od 25 do 36 mjeseci.

Ukupan proračun natječaja iznosi 12.420.000,00 eura dok potpora po pojedinom projektu iznosi između 900.000,00 i 1.200.000,00 eura.

Natječaj je otvoren do 16. veljače 2022. do 17 sati, a prihvatljivi prijavitelji su i turističke agencije i turoperatori.

Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.

Više informacija o natječaju pronađite ovdje.

Posljednje objave

Skip to content