Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ Sport za 2023. godinu

}

7. prosinca 2022.

Program Erasmus+ Sport od ove godine nudi mogućnost ostvarivanja projektnih ideja kroz dvije aktivnosti:
Ključna aktivnost 1 (decentralizirane prijave)

Mobilnost sportskog osoblja

Lokalni sportski klubovi prijavljivanjem na mobilnost omogućavaju svojim trenerima i/ili ostalom sportskom osoblju usavršavanje u inozemstvu kroz dvije mogućnosti: praćenje trenerskih poslova ili kratkoročno treniranje drugog kluba.

Projekti mogu trajati do 18 mjeseci uz sudjelovanje do 10 osoba.

Ostvarenje ciljeva ove aktivnosti omogućit će osoblju da poboljšaju kompetencije, kvalifikacije i steknu nove vještine kroz učenje i boravak u drugom sportskom klubu, a posljedično do jačanja sportske organizacije.

Riječ je o novoj aktivnosti koju lokalni sportski klubovi mogu prijaviti nacionalnoj agenciji.

Prijavni obrazac bit će dostupan 14. prosinca 2022. godine na stranici Erasmus+ and European Solidarity Corps u dijelu Opportunities for Erasmus+.

Rok za prijavu: 23. veljače 2023. godine u 12:00 sati.

Ključna aktivnost 2 (centralizirane prijave):

Erasmus+ sport Ključne aktivnosti 2 centralizirana je aktivnost što znači da njome izravno upravlja Europska komisija, odnosno Izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA). Prijave za ove aktivnosti vrše se putem Funding & Tender Opportunities Portala, a prijavni obrazac bit će dostupan 10. siječnja 2023.godine.
Više informacija o aktivnostima možete pronaći na stranicama Europske komisije.

Sport za suradnička partnerstva

Sportske ustanove kroz ovu aktivnost mogu razmijeniti dobra iskustva i prakse s partnerima u projektu te primjerice osmisliti nove metode rada.
Rok za prijavu: 22. ožujka 2023. u 17:00 sati.

Mala partnerstva

Male organizacije s manje iskustva i pojedinci primjerice koji prvi put sudjeluju u programu lakše će prijavili projekt kroz ovu aktivnost. Za razliku od suradničkih partnerstava potpuno su smanjene prepreke za sudjelovanje jednostavnijim administrativnim zahtjevima.
Rok za prijavu: 22. ožujka 2023. u 17:00 sati.

Neprofitna europska sportska događanja

Kroz ovu aktivnost možete organizirati sportske događaje koji promoviraju volonterstvo u sportu, socijalnu uključivost, borbu protiv diskriminacije te događaje koji potiču na sudjelovanje u tjelesnoj aktivnosti.
Rok za prijavu: 22. ožujka 2023. u 17:00 sati.

Jačanje kapaciteta u području sporta

Cilj je poduprijeti suradnju s trećim zemljama putem međunarodnih projekata koji se odnose na promicanje zajedničkih vrijednosti, nediskriminacije i rodne ravnopravnosti putem sporta, razvoj vještina potrebnih za poboljšanje društvene uključenosti skupina u nepovoljnom položaju, integracije migranata i sl.
Rok za prijavu: 22. ožujka 2023. u 17:00 sati.

Za detaljne upute o podnošenju prijava pogledajte Vodič kroz program Erasmus+.

Vodič kroz program Erasmus+ sadrži ključne informacije za sve koji žele prijaviti projekt u ovom području. Potrebno je pronaći područje sporta, pročitati detaljno uvjete za sudjelovanje, kriterije te odabrati mogućnosti.

Posljednje objave

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.

U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni...

Skip to content