Europska komisija će uložiti 292 milijuna eura u digitalne tehnologije i kibernetičku sigurnost

}

3. ožujka 2022.

Europska komisija je otvorila drugi skup poziva za podnošenje prijedloga programa Digitalna Europa, koji slijedi nakon usvajanja programa rada i prvog niza poziva u studenom 2021. godine.

Pozivi su otvoreni za poduzeća, organizacije i javne uprave iz država članica EU, zemalja EFTA/EEA, kao i subjekte iz drugih zemalja pridruženih Programu.

Ovim financiranjem bit će uloženo više od 249 milijuna eura u nekoliko područja: podatkovni prostori, europska blockchain infrastruktura, tečajevi za napredne digitalne vještine, digitalna rješenja za bolje državne usluge, projekti koji pilotiraju korištenje umjetne inteligencije (AI) u borbi protiv kriminala, i objekti za testiranje umjetne inteligencije.

Nadalje, ulaganje bespovratnih sredstava u vrijednosti od 43 milijuna eura podržat će kibernetičku sigurnost u zdravstvenom sektoru i uvođenje mreže centara za pomoć državama članicama u provedbi relevantnog zakonodavstva EU-a o kibernetičkoj sigurnosti.

Rok za ove pozive je 17. svibnja 2022. godine.

Više informacija o prijavi za bespovratna sredstva u okviru ovog skupa poziva za dostavu prijedloga.

Očekuje se da će daljnji pozivi u okviru Programa Digitalna Europa biti objavljeni u ljeto 2022.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content