Država od 1.travnja dodjeljuje vaučere u vrijednosti od 10 000 kuna

}

29. ožujka 2022.

Hrvatski zavod za zapošljavanje će u suradnji sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dodjeljivati vaučere u vrijednosti od 10.000 kuna za zaposlene i nezaposlene osobe koji će se moći iskoristiti za obrazovanje u području stjecanje zelenih i digitalnih vještina.

Koji će se konkretni programi moći odabrati znat će se od 1. travnja kada će njihov popis biti objavljen na stranicama Zavoda.

Točan iznos vaučera koji će osoba dobiti odredit će se ovisno o sektoru, odnosno području, trajanju i složenosti odabranog programa obrazovanja. Bude li trošak programa veći od iznosa dobivenog vaučerom, razliku do punog iznosa snosit će korisnik ili poslodavac, ako je korisnik u radnom odnosu.

Odobreni vaučer moći će se aktivirati u roku od šest mjeseci od datuma odobrenja i koristiti u akreditiranim ustanovama za obrazovanje odraslih.

Da bi osoba mogla koristiti vaučer, mora imati navršenih 15 godina života i završiti najmanje osnovno obrazovanje.  Uvjeti za dodjelu vaučera su jednaki neovisno o tome je li podnositelj zahtjeva nezaposlen ili zaposlen u privatnom, javnom ili državnom sektoru, navode iz Zavoda za zapošljavanje, no vaučere neće moći dobiti osobe u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja, sustavu visokog obrazovanja i znanosti te umirovljenici.

Više informacija o samoj prijavi, vrsti edukacija i uvjetima dodjele vaučera možete provjeriti na stranicama Zavoda od 1.travnja.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content