Objavljeno: 21.10.2021.

Prvim javnim pozivom HAVC-a za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara, nastavljamo podupirati jednu od rastućih hrvatskih kreativnih industrija

Nakon višegodišnje potpore Ministarstva kulture i medija hrvatskoj industriji videoigara, putem Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama, Hrvatski audiovizualni centar prvi je put raspisao javni poziv za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara.

Na temelju prijedloga ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatsko audiovizualno vijeće raspisalo je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2021. godini, u kategoriju poticanja razvoja i proizvodnje videoigara.

Cilj ove kategorije unutar Javnog poziva je potaknuti razvoj izvrsnosti videoigara edukativnog, kulturnog i/ili umjetničkog značaja koji su od interesa za Republiku Hrvatsku te hrvatsku i europsku audiovizualnu kulturu. Cjeloviti tekst Javnog poziva i informacije o svim uvjetima prijave dostupni su na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra, a rok za prijavu projekata na javni poziv je 19. studeni 2021. godine.

 

Više o samom pozivu možete pronaći na poveznici.

Skip to content