Objavljeno: 21.02.2022.

Poziv – Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja (CREA-MEDIA-2022-DEVVGIM)

Cilj poziva je podrška razvoju videoigara i imerzivnog sadržaja te povećanje kapaciteta europskih proizvođača videoigara, XR studija i audiovizualnih produkcijskih poduzeća za razvoj videoigara i interaktivnih imerzivnih iskustava s potencijalom dosezanja globalne publike. Podrška također ima za cilj poboljšati konkurentnost europske industrije videoigara i drugih poduzeća koje proizvode interaktivni imerzivni sadržaj na europskim i međunarodnim tržištima omogućavajući zadržavanje intelektualnog vlasništva europskim programerima.

Očekivani rezultati su povećana kvaliteta, privlačnost, izvedivost i prekogranični potencijal za odabrane projekte te jača pozicija na europskom i međunarodnom tržištu za programere videoigara i tvrtke koje proizvode interaktivna imerzivna iskustva.

Opis aktivnosti koje će se financirati:

Podrška će se dati razvoju radova i prototipova interaktivnog narativnog pripovijedanja s originalnim sadržajem i/ili kvalitetnim gameplayom namijenjenim produkciji i globalnoj komercijalnoj eksploataciji putem računala, konzola, mobilnih uređaja, tableta, pametnih telefona i drugih tehnologija.

Cilj je osigurati sredstva poduzećima za proizvodnju videoigara i drugim poduzećima koja proizvode imerzivan sadržaj za razvoj djela s visokom razinom originalnosti i inovativne i kreativne vrijednosti te koja imaju visoku razinu komercijalnih ambicija i opsežan prekogranični potencijal za dostizanje europskih zemalja i međunarodnim tržištima. To će omogućiti daljnja ulaganja u inovativne europske sadržaje i povećati konkurentnost europskih poduzeća na digitalnom globalnom tržištu.

Posebna će se pozornost posvetiti aplikacijama koje predstavljaju adekvatne strategije kako bi se osigurala održivija industrija koja više poštuje okoliš te kako bi se osigurala ravnoteža spolova, uključenost, raznolikost i reprezentativnost.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe (osnovane u jednoj od prihvatljivih zemalja [zemlje sudionice Kreativne Europe, države članice EU], sukladno predmetnom programu).

Ukupni proračun iznosi 6.000.000 eura.

Rok za prijavu je 12. travnja 2022. godine.

Dokument poziva

Službeni poziv

Skip to content