Poziv na dostavu prijedloga projekata 2021. - Obuka i obrazovanje o HPC-u

Slika /slike svibanja/hpc slika.jpg
Ciljevi
Cilj Poziva je razvijanje i primjenjivanje pilot programa magistarskih znanosti za računarstvo visokih performansi (HPC). Program diplomskog obrazovanja će se fokusirati na upotrebu i rast HPC-a. Pokazat će dodanu vrijednost paneuropskog obrazovnog programa, predanog akademskoj izvrsnosti koji studentima nudi izvanrednu perspektivu karijere u međunarodnim tvrtkama i istraživačkim institutima.
 
HPC je polje ubrzanog istraživanja i razvoja sa snažnim potencijalom za gospodarski rast. HPC, znanost o podacima, analitika podataka i ekonomija podataka postaju sve važniji za mnoge industrijske i komercijalne sektore. Povećana svijest o HPC-u i radna snaga koja posjeduje HPC presudni su za razvoj konkurentnog HPC ekosustava u Europi u narednim godinama.
 
Cilj poziva je stvoriti jednog ili više paneuropskih pilota za razvoj modernog obrazovnog programa usmjerenog na HPC koji bi dosegnuo znanstvene i industrijske ciljne skupine i služio ključnim akterima u privatnom i javnom sektoru.
 
Organizacije koje imaju pravo sudjelovanja
Neprofitne organizacije
Tijela ili instituti koji sudjeluju u programu moraju imati registrirano sjedište u nekoj od zemalja Europske unije ili u trećim zemljama
 
Prihvatljive aktivnosti
Prijedlozi u okviru ove akcije trebali bi detaljno objasniti pilot program čiji je cilj razviti kvalitetni obrazovni diplomski program za HPC i industrijske primjene u HPC-u paneuropskog dosega.
 
Akcijom bi se trebala podržati izrada i izvođenje diplomskog programa paneuropskog dosega za više od 50 studenata po godišnjem unosu, ciljajući na razvoj naprednih vještina kako bi se proširila znanstvena i industrijska upotreba HPC aplikacija. Dvije skupine učenika bi trebale završiti pilot program.
 
Predloženi projekti moraju ispunjavati sljedeće ciljeve:
Obrazovati studente sposobne za doprinos u područjima poput dizajna, uvođenja, rada i/ili upotrebe sadašnje i buduće generacije HPC-a i tehnologija povezanih s HPC-om u Europi
Educirati stručnjake vješte u vođenju HPC-a i prijenosu znanja u industriji i akademskim krugovima u različitim strateškim domenama
 
Ukupan proračun iznosi 7 milijuna eura.
 
Prvi rok za prijavu je 1. srpnja 2021. godine.


Pisane vijesti