Objavljeno: 12.07.2022.

Platforma i nagrada DT4REGIONS

Nova platforma DT4REGIONS, usredotočena je na izazove i poslovne potrebe s kojima se suočavaju javne uprave, a koje se mogu riješiti usvajanjem tehnologija umjetne inteligencije i velikih podataka (big data). Cilj je promicati i postupno širiti zajednicu državnih službenika i djelatnika, koji pripadaju regionalnim i lokalnim upravama iz cijele Europe, a aktivno su uključeni u osmišljavanje i pružanje javnih usluga.

Sastavni dijelovi platforme su DT priče i DT rješenja, koje će korisnici platforme moći dostaviti u budućnosti i koje je sada moguće pregledavati. DT priče predstavljaju identificiranu priliku za stvaranje vrijednosti kroz digitalnu transformaciju. Može se opisati kao skup problema za rješavanje ili posebnih strateških ciljeva koje treba postići provedbom inovativnih praksi, kao što su tehnologije umjetne inteligencije ili veliki podaci (big dana). DT rješenje je višekratni, interoperabilni i samostalni skup digitalnih resursa i dokumentacije koji je dokazao svoju vrijednost u rješavanju poslovnih izazova definiranih u DT priči. Platforma također sadrži Akademiju koja nudi izbor tematskih webinara, obuke i čitanja.

Nagrada DT4REGIONS dodjeljuje se za najbolje rješenja za digitalnu transformaciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji i velikim podacima (big data) koje trenutno koristi javna uprava u Europi. Cilj je nagrade potaknuti razmjenu najboljih praksi, rješenja, aplikacija i inicijativa odozdo prema gore koju su donijele nacionalne i regionalne vlasti ili javna tijela na svim razinama kako bi se povećalo uzajamno učenje. Dodjela najuspješnijih slučajeva umjetne inteligencije i provedbe velikih podataka (big data) poslužit će za pomoć u širenju tih rješenja ostalim državama članicama.

Kategorije nagrada – inicijative, rješenja i aplikacije koje spadaju u četiri glavne kategorije:

  1. Podržavanje donošenja politika
  2. Poboljšanje pružanja javnih usluga
  3. Poboljšanje unutarnjeg upravljanja
  4. Drugi.

Prihvatljivi prijavitelji: predstavnici europskih javnih uprava koji su razvili aplikacije temeljene na umjetnoj inteligenciji i velikim podacima (big data) ili koriste aplikacije temeljene na umjetnoj inteligenciji i velikim podacima (big data) koje su za njih razvile treće strane

Kandidature za nagradu mogu se podnijeti do 31.10.2022. do 23:00 sata po srednjoeuropskom vremenu.

Najbolja rješenja bit će nagrađena grafičkom oznakom u dvije kategorije:·         Većina inovativnih rješenja za javnu upravu temeljena na AI i BD izabrana i nagrađena od strane žirija·         Pobjednik kod javnosti – koju su dodijelili korisnici platforme DT4REGIONS.

Vodič za prijavitelje

Više detalja o nagradi DT4REGIONS potražite ovdje.

Skip to content