Održane tri tematske radionice za izradu Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine.

Slika /arhiva/ZRS/Radionica01022016/20160201_121446.jpg

Tematske radionice su održane za područja obrazovanja i športa, kulture i zaštite okoliša te zdravstva i socijalne skrbi. 

VINKOVCI, 05.02.2016. – U Maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, 01. veljače 2016. godine, u organizaciji Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. održane su tri tematske radionice za izradu Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine.

Tematske radionice su održane za područja:
  • obrazovanje i šport
  • kultura i zaštita okoliša
  • zdravstvo i socijalna skrb

Temeljna svrha radionica je revizija potreba i nedostataka pojedinog sektora te davanje sugestija i prijedloga od strane stručnih osoba, kako bi se utvrdilo stvarno stanje i problematika pojedinog sektora, a s ciljem poticanja njegovog razvoja te što kvalitetnije izrade navedenog strateškog dokumenta.

Podsjetimo, izrada Županijske razvojne strategije je započela još u svibnju 2015. godine. Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske definirani su ključni dionici i njihove uloge u regionalnom razvoju RH te je sukladno navedenom, uloga regionalnog koordinatora izrade Županijske razvojne strategije dodijeljena Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u suradnji s lokalnim i regionalnim dionicima.

U rujnu 2015. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je smjernice za izradu županijskih razvojnih strategija, gdje je navedena metodologija odnosno opisan proces izrade i pripreme pojedinih dijelova ŽRS-a.

Sukladno metodologiji, u tijeku je faza koja uključuje definiranje vizije, ciljeva, prioriteta i mjera te razvojnih potencijala i potreba županije.


Pisane vijesti