Održana tematska sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika

Slika /arhiva/VSZ/22. Koordinacija/IMG_20161206_090651.jpg

U Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije održana je 22. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije s temom „Izrada Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine.“ 

VUKOVAR, 06.12.2016. – U Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije održana je 22. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije s temom „Izrada Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine.“

Nakon pozdravnih riječi zamjenika župana Željka Cirbe i direktora Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Ilije Cote, radni dio koordinacije predvodio je dr. sc. Ivan Ambroš, voditelj Odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje u Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.. Cilj tematske koordinacije bio je upoznavanje čelnika jedinica lokalne samouprave s dosadašnjim tijekom izrade Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine, te predstavljanje faze koja slijedi – izrada Akcijskog plana provedbe.

Akcijski plan predstavlja provedbeni dokument koji služi za operacionalizaciju i provedbu ŽRS-a, a omogućuje cjelovit pregled, strukturu te razradu svih aktivnosti, programa i projekata potrebnih za provedbu ŽRS-a u određenom (trogodišnjem) razdoblju.

Budući je Akcijski plan podloga za sustavnu kontrolu i nadzor provedbe, u procesu izrade Akcijskog plana ŽRS-a, kao i prilikom njegovog godišnjeg usklađivanja, ključna je suradnja Županije s jedincima lokalne samouprave, te svim ostalim potencijalnim izvorima financiranja provedbe ŽRS-a, a sve u svrhu što kvalitetnije izrade ovog važnog strateškog dokumenta.


Pisane vijesti