Održana Šesta sjednica Partnerskog vijeća za područje VSŽ

Slika /arhiva/IMG-03abfb9e518797c729da17ec9e8e0bbd-V.jpg

U prostorijama Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u Vinkovcima održana je Šesta sjednica Partnerskog vijeća za područje VSŽ na temu Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih...

Vinkovci, 12.12.2017. - U prostorijama Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u Vinkovcima održana je Šesta sjednica Partnerskog vijeća za područje VSŽ na temu Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Riječ je Programu koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s AR VSŽ Hrast d.o.o., kao regionalnim koordinatorom, a svrha mu je pružanje financijske pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave u pripremi projektne dokumentacije kako bi se stvorile zalihe kvalitetnih projekata, ali i potaknulo na kvalitetnije iskorištavanje sredstava Europske unije.

U ovom Pozivu, AR VSŽ Hrast d.o.o., javlja se u ulozi ocjenjivača, a Partnersko vijeće VSŽ potvrđuje Listu prvenstva za sufinanciranje projekata kao i  Rezervnu listu projekata. Na održanoj Sjednici liste su jednoglasno usvojene te se zajedno s izvješćem o provedenom postupku vrednovanja dostavljaju Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Nakon provjere cjelokupnog postupka, Ministrica donosi Odluku o odabiru projekata i potvrđuje iznos sufinanciranja za svaki odabrani projekt.

Radni dio sjednice predvodio je  g. Željko Cirba, predsjednik  PV VSŽ, a ispred AR VSŽ HRAST d.o.o. sudjelovale su Zrinka Lončar, savjetnica za razvoj ljudskih potencijala, Vedrana Džoić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata i Marija Dević, savjetnica za regionalni razvoj i strateško planiranje.
 


Pisane vijesti