Održana deveta Proširena sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Vukovar

Slika /arhiva/Gospodarsko vijeće Vukovar 1.jpg

Na devetoj Proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar raspravljalo se o budućoj razvojnoj strategiji Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovar, 08.11.2016. - Na devetoj Proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar, održanoj 8. studenoga, kojoj je prisustvovalo 40-ak predstavnika gospodarstva i institucija Vukovarsko-srijemske županije, raspravljalo se o budućoj razvojnoj strategiji Vukovarsko-srijemske županije.

Uvodno izlaganje i predstavljanje metodologije izrade županijske razvojne strategije te dosad pripremljenih dokumenata održao je dr.sc. Ivan Ambroš, predstavnik koordinatora izrade Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije, Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Ispred AR VSŽ Hrast d.o.o. na Sjednici je bio nazočan i direktor Ilija Cota.

Nazočni predstavnici gospodarstva iznijeli su niz prijedloga i primjedbi s ciljem izrade kvalitetne i sveobuhvatne strategije razvoja. Iznesene primjedbe odnosile su se na područje potpore razvoju svih prerađivačkih djelatnosti s područja županije, područje potpore turizmu, institucijama kulture, socijalnih usluga, zaštićenim područjima, informacijskim tehnologijama te ruralnom prostoru odnosno poljoprivrednoj proizvodnji. Sve navedene primjedbe članica HGK bit će objedinjene i dostavljanje partnerskom vijeću koje će ih razmotriti u procesu usvajanja strategije razvoja Vukovarsko-srijemske županije u sljedećem razdoblju. Svi nazočni pozvani su da svoje naknadne prijedloge i projekte koji su u visokoj fazi finalizacije pisanim putem dostave u ŽK Vukovar koja će ih objediniti.

Preuzeto sa: HGK Županijska komora Vukovar
 


Pisane vijesti