Objavljeno: 03.06.2022.

Festival Novog europskog Bauhausa

Festival Novog europskog Bauhausa okuplja građane iz svih sfera života kako bi raspravljali i oblikovali europski budući krajolik. Prilika je to za istraživanje vrijednosti ljepote, održivosti i zajedništva Novog europskog Bauhausa, te njihove mogućnosti suočavanja s društvenim izazovima. Festival donosi Europski zeleni dogovor u srce našeg svakodnevnog života.

Festival se održava od 9.-12. lipnja 2022. godine kao hibridni događaj, a svatko je dobrodošao uključiti se na licu mjesta i online iz cijelog svijeta. Osnovne aktivnosti festivala održat će se u Bruxellesu, uz popratna događanja diljem EU-a i šire.

Glavne teme festivala su ljepota, održivost i inkluzivnost. Sadržavat će debate, sjajne govornike, umjetničke performanse, izložbe i mogućnosti umrežavanja. Cilj je izgraditi veze između različitih djelatnosti i pojedinaca, premošćujući svjetove istraživanja, znanosti i tehnologije sa svjetovima obrazovanja i građanskog angažmana te umjetnosti, kulture i arhitekture.

FESTIVAL je osmišljen oko četiri glavna stupa:

SAJAM: izlaganje i prikazivanje projekata i prototipova koji odražavaju i podržavaju vrijednosti Novog europskog Bauhausa. Sastoji se od izložbi na kojima se prikazuju aktualni projekti i proizvodi koji utjelovljuju vrijednosti i principe Novog europskog Bauhausa.

FEST: trenutak slavlja koji spaja kulturu, umjetnost i slavlje druženja, slobodu izražavanja s radikalnim, inovativnim, disruptivnim idejama i vizijama. Sastoji se od kulturnog programa s nastupima organiziranim na glavnim mjestima festivala i diljem Bruxellesa, uz prilike za upoznavanje, interakciju i razmjenu ideja.

FORUM: za razmjenu mišljenja i raspravu o temama koje se odnose na Novi europski Bauhaus. 

POPRATNI DOGAĐAJI događanja i inicijative organizirane samostalno u Bruxellesu i šire (EU i svijet) između 9. i 12. lipnja 2022. godine s temeljnim aktivnostima u skladu s vrijednostima Novog europskog Bauhausa.

Istražite program i što se događa u vašoj blizini, isplanirajte posjet i registrirajte se za sudjelovanje!

Registracija

Skip to content