Objavljeno: 27.04.2022.

Europsko obrazovanje i kultura – Zajednica najboljih praksi

Europski odbor regija (OR) pokrenuo je internetsku kartu aktivnosti i iskustava koja čini prvi konkretan korak prema zajednici najboljih praksi na lokalnoj i regionalnoj razini za promicanje europskih vrijednosti kroz obrazovanje i kulturu.

S više od 100 primjera i doprinosa izabranih lokalnih i regionalnih predstavnika i partnera OR-a, cilj mu je poslužiti kao inspiracija za daljnje vrijedne ideje i projekte, a istovremeno pružiti razne mogućnosti za razmjenu iskustava, razmjenu znanja i početak suradnje.

Također, lokalni i regionalni čelnici odgovorni su za osnaživanje mladih kako bi razumjeli važnost tih vrijednosti i Europske unije, koja promiče i osigurava mir i blagostanje. S obzirom na posebno povoljan kontekst Konferencije o budućnosti Europe, potaknut potporom članica OR-a te nadovezujući se na postojeće primjere iz mnogih regija, predloženo je osnivanje zajednice najboljih praksi kako bi se olakšao dijalog i razmjena tih dobrih praksi.

Novu kartu možete posjetiti online putem radne površine ili mobitela slijedeći ovu vezu: https://cor.europa.eu/European_values.go

 

Skip to content