Objavljeno: 20.04.2022.

DIH WORLD – Drugi otvoreni poziv

DIH-World (projekt inovacijske akcije sufinanciran iz okvirnog programa Obzor 2020.) ima za cilj ubrzati usvajanje naprednih digitalnih tehnologija u europskoj proizvodnji malih i srednjih poduzeća u svim sektorima podržavajući ih u izgradnji održivih konkurentskih prednosti i dostizanju globalnih tržišta.

Kako bi postigao ovaj cilj, projektni konzorcij DIH-World pokrenuo je svoj drugi otvoreni poziv za odabir i podršku do 20 eksperimenata potaknutih od strane malih i srednjh poduzeća.

Otvoreni poziv DIH-World osmišljen je radi pružanja podrške eksperimentima digitalizacije koji uključuju DIH i mala i srednja poduzeća iz proizvodnog sektora. Inovativni eksperimenti dobit će potporu do 95.000,00 EUR za integraciju digitalnih tehnologija u procese, proizvode ili usluge malog i srednjeg poduzetništva.

DIH-World otvoreni poziv također ima za cilj proširiti DIH-World mrežu i podržati razvoj DIH-a pružanjem pristupa obuci i mentorstvu na Akademiji.

Odabrani eksperimenti s inovativnom tehnologijom pridružit će se zajednici DIH-World, čime će se povećati interakcija i prekogranična suradnja između DIH-a i malih i srednjih poduzeća, kao i među DIH-ima iz Europske mreže.

 

Poziv je usmjeren na proizvodni sektor s naglaskom na: tekstil, logistiku, mobilnost, proizvode od gume i plastike, električnu i optičku opremu.

Ukoliko doprinose povećanju razine digitalizacije malih i srednjih poduzeća, inovativni eksperimenti otvoreni su i za bilo koju od sljedećih tehnologija: pametno modeliranje, robotika, internet stvari, cyber-fizički sustav,; 3D ispis, analitika podataka, umjetna inteligencija,cloud tehnologije, računalstvo visokih performansi, laserske tehnologije, kognitivni autonomni sustavi, interakcija čovjeka i robota, kibernetička sigurnost, senzori.

Maksimalni iznos koji se odobrava po eksperimentu je 95.000,00 EUR.

Rok za prijavu: 28. lipnja 2022. godine

Dokument poziva

Službeni poziv

Skip to content