Objavljeno: 20.07.2022.

Bespovratna sredstva za akciju- Skalabilni gradovi

Prvim pozivom za Skalabilne gradove nastoji se poboljšati i optimizirati unutarnja upravljačka struktura gradova te poduprijeti gradove u razvoju inovativnih koncepata i mehanizama financiranja radi uključivanja privatnih ulagača.

Bespovratna sredstva za akciju Skalabilni gradovi financijski podupiru gradove i ad hoc partnerstva koja žele ponoviti mjere koje su uspješno provedene kroz projekte SCC-a  (projekti pametnih gradova i zajednica) kako bi se olakšao prijelaz na klimatsku neutralnost.

Bespovratna sredstva za akciju Skalabilni gradovi  provode se u suradnji s Europskom komisijom i CINEA-om. Europska komisija utvrdila je jasan cilj da Skalabilni gradovi uvedu opsežna, inovativna, replicirana i integrirana rješenja u energetskim, prometnim i IKT područjima te pokrenu velika gospodarska ulaganja s ciljem preobrazbe tržišta.

Akcijska potpora  bespovratnim sredstvima organizirana je kroz četiri poziva na podnošenje prijedloga s četiri roka i obuhvaća različite teme.

Okvirni proračun koji će se dodijeliti u razdoblju od 2022. do 2024. iznosi 900.000 EUR za financiranje oko 20 do 30 prijedloga, svaki u trajanju od 6 do 12 mjeseci. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 50.000 EUR.

Podnositelji zahtjeva mogu podnijeti prijedloge koji imaju veće ukupne proračune, ali bespovratna sredstva za djelovanje ni u kojem slučaju neće prelaziti 50.000 EUR po projektu. U tom slučaju podnositelji zahtjeva moraju sufinancirati razliku.

Bespovratna sredstva za akciju Skalabilni gradovi strukturirana su kao ugovor o uslugama.

Rok za prijavu na 1. poziv je do 31.8.2022. u 23:00 sata po srednjoeuropskom vremenu.

Prijavite se na 1. akcijsku potporu

U slučaju bilo kakvih pitanja ili problema s postupkom prijave, možete se direktno obratiti  tajništvu Skalabilnih gradova:  scalable_cities@twentycomms.com.

Skip to content