Objavljeno: 13.07.2022.

4. poziv za potporu EUCF-a

Otvoren je četvrti krugu prijava za EUCF (European City Facility) gdje će se izabrati 48 lokalnih vlasti diljem EU-a koje će se poduprijeti bespovratnim sredstvima za razvoj njihovih investicijskih koncepata, što je početni korak prema cjelovitom poslovnom i financijskom planu za njihove projekte održive energije.

EUCF je europska inicijativa za potporu općinama/lokalnim vlastima, njihovim grupacijama, kao i lokalnim javnim subjektima koji objedinjuju općine/lokalne vlasti diljem Europe kako bi razvili koncepte ulaganja i ubrzali ulaganja u održivu energiju.

U obliku bespovratnih sredstava u iznosu od 60.000 EUR, EUCF financira usluge i aktivnosti za potporu razvoju investicijskih koncepata, kao što su (tehničke) studije izvedivosti, analize tržišta, analize dionika, pravne, ekonomske i financijske analize, analize rizika i daljnje popratne zadaće. Ove aktivnosti može obavljati interno osoblje ili vanjski stručnjaci. Bespovratna sredstva nisu namijenjena izravnom financiranju ulaganja.

Prihvatljivi prijavitelji: općine/lokalne vlasti, njihove grupe i lokalni javni subjekti koji okupljaju općine/lokalne vlasti iz država članica EU, EEA-EFTA država (Island, Lihtenštajn i Norveška) i Ujedinjeno Kraljevstvo. Kandidati moraju imati politički odobren klimatski i energetski plan. To uključuje SEAP (Akcija održive energije).

Rok za prijavu do 30.9.2022. godine.

Ukupni proračun: 2,88 mil. EUR (dio dodijeljen za Srednju i Istočnu Europu iznosi 1,32 milEUR).

Više informacija potražite na sljedećim poveznicama:

EUCF – postupak prijave

Vodič za prijavitelje

Dokument poziva

  1. Poziv webinar
Skip to content