Objavljeno: 25.11.2020.

NACIONALNI NATJEČAJI

Javni poziv za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2020. godini "STIPENDIJE"

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske objavilo je javni poziv za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2020. godini „STIPENDIJE“, a upućen je pravnim osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga te županijskim obrtničkim komorama.

Cilj ovog javnog poziva je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu te u konačnici, podizanje ukupne kvalitete hrvatskog turizma poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u sektoru ugostiteljstva i turizma kao i kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu. Stipendiranjem tijekom obrazovanja, podizanjem kvalitete stručne prakse te zapošljavanjem nakon završetka obrazovanja motivirali bi se mladi za obrazovanje u ugostiteljsko-turističkim zanimanjima.

Prijavitelji mogu biti sve pravne osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi ili u turističkoj agenciji te županijske obrtničke komore dok su krajnji korisnici učenici i studenti koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja.

Ukupni iznos stipendije može iznositi najviše 1.200,00 kn po učeniku/studentu mjesečno. Ministarstvo turizma i sporta odobrava 50% ukupnog iznosa stipendije, a partner drugih 50%.

Zahtjevi temeljem javnog poziva zaprimaju se do 14. prosinca 2020. godine.

Skip to content