Objavljeno: 02.03.2021.

NACIONALNI NATJEČAJI

Javni poziv za provođenje posebnih oblika nastave (ljetne škole) za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2020./2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za provođenje posebnih oblika nastave (ljetne škole) za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2020./2021.

Opći cilj Javnog poziva je poticati skrb o obrazovanju svih učenika pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj te povećati mogućnosti učenicima pripadnicima nacionalnih manjina da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava steknu znanje i vještine u skladu sa svojim interesima i sposobnostima.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge registrirane prema Zakonu o udrugama čije je primarno djelovanje usmjereno na područje odgoja i obrazovanja djece i mladih pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj te ustanove osnovane sukladno Zakonu o ustanovama, a osnovane su s ciljem odgoja i obrazovanja djece i mladih pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog Javnog poziva iznosi 850.000,00 kuna.

Prihvatljive aktivnosti su:
• Prijevoz učenika polaznika programa
• Putno osiguranje učenika polaznika programa
• Smještaj učenika polaznika programa za vrijeme trajanja programa
• Prehrana učenika za vrijeme trajanja programa
• Didaktički materijali.

Rok za podnošenja prijava je 02. travnja 2021. godine.

Skip to content