Digitalni inovacijski centar DIH PANNONIA

Digitalni inovacijski centar, skraćeno DIH (engl.  Digital Innovation Centre) instrument je potpore gospodarskim subjektima, s naglaskom na prehrambeno-prerađivači sektor, s ciljem unaprjeđenja konkurentnosti poboljšanjem njihovih poslovnih i proizvodnih procesa, kroz uvođenje digitalizacije i stvaranje novih proizvoda i usluga. Djeluje kao one-stop-shop i nudi podršku i konkretna rješenja tvrtkama za uvođenje digitalizacije u njihove poslovne procese.

 

Konzorcij DIH PANNONIA obuhvaća 15 partnera koji čine jezgru DIH-a PANNONIA, čija je vizija usmjerena na povezivanje svih relevantnih dionika u učinkoviti sustav potpore postojećim i budućim poduzetnicima sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Stručnjaci zaposleni u partnerskim institucijama omogućit će pružanje sustavne i interdisciplinarne potpore prilagođene profilu i potrebama svakog pojedinog klijenta/poduzetnika.

Isto tako, konzorcij DIH PANNONIA otvoren je za prihvat novih partnera i članova, kao i suradnju s drugim konzorcijima unutar i izvan Hrvatske i suradnju s međunarodnim mrežama.

54tg4t4

Uloga DIH-a PANNONIA je pružanje pomoći tvrtkama, malim i srednjim poduzećima da korištenjem digitalnih tehnologija, razvijanjem pametnih vještina i stvaranjem novih znanja postanu inovativnija, produktivnija i konkurentnija.

Zadaća DIH PANNONIA je promocija digitalne transformacije i pružanje usluga za povećanje primjene digitalnih tehnologija u realnom, javnom i znanstveno-istraživačkom području, s naglaskom na prehrambeno-prerađivački sektor.

Usluge DIH-a PANNONIA omogućit će digitalizaciju i uvođenje industrije 4.0 u gospodarske subjekte s naglaskom na poljoprivredu i prehrambeno-prerađivačku industriju. Korisnici usluga DIH-a PANNONIA su znanstveno-istraživački centri, javne institucije i gospodarski subjekti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Članovi konzorcija DIH PANNONIA:

 1. Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije – nositelj konzorcija i koordinator aktivnosti
 2. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT)
 3. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS)
 4. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku (PTFOS)
 5. Rektorat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
 6. Sveučilište u Slavonskom Brodu – Strojarski fakultet
 7. Javna ustanova – Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije
 8. VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije
 9. Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije
 10. CTR – Centar za razvoj Brodsko-posavske županije
 11. Grad-export d.o.o.
 12. Ustanova za obrazovanje odraslih Matura plus
 13. Osijek Software City
 14. KERIT – Klub elektrotehnike, računarstva i informacijske tehnologije Vinkovci
 15. VVIT – Udruga za promicanje i razvoj ICT sektora Vukovarsko-srijemske županije

Usluge DIH PANNONIA:

 • promocija digitalizacije i transfera tehnologije,
 • organizacija treninga i osposobljavanja za razvoj digitalnih vještina gospodarskih subjekata, javnog sektora, studenata i OPG-a, s pristupom stručnom znanju sveučilišta i ostalih partnera konzorcija,
 • potpora gospodarskim subjektima, javnoj upravi i drugim korisnicima u unaprjeđenju poslovnih modela korištenjem novih tehnologija,
 • umrežavanje i povezivanje ponuđača i korisnika usluga u području digitalne transformacije na nacionalnoj i međunarodnoj razini,
 • osiguravanje pristupa infrastrukturi za testiranje proizvoda i eksperimentiranje,
 • savjetodavne usluge vezane uz pristup financijskim sredstvima i korištenje financijskih mehanizama,
 • usluge pripreme i provedbe razvojnih projekata za korisnike,
 • potpora razvoju inovativnih ekosustava i mogućnosti umrežavanja.
Skip to content