Radni posjet ministrice Gabrijele Žalac Agenciji Hrast

Slika /arhiva/Gabrijela/RadniSastanak24022017/nas.jpg
VINKOVCI, 24.02.2017. - U petak 24.veljače 2017. godine, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac posjetila je Agenciju za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast i održala prvi radni sastanak s regionalnim koordinatorom razvoja županije.
 
Na sastanku su sudjelovali direktor AR VSŽ Hrast Ilija Cota sa suradnicima i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. Teme sastanka bile su mogućnosti financiranja razvojnih projekata, otvoreni natječaji i natječaji u najavi, a posebno strateški i aktualni projekti u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
 
Ministrica Gabrijela Žalac je naglasila kako treba povući 13 milijardi kuna u 2017. godini iz EU fondova, a razvojne agencije su nositelji regionalnog razvoja i produžena ruka Ministarstva za pripremu i provedbu EU i nacionalnih projekata.


U Agenciji je potom održana Skupština društva na kojoj je bilo rijeci o Izvješću o radu Agencije u 2016. godini i projektima u provedbi. Na Skupštini je donesena odluka o pravnom preoblikovanju Agencije iz trgovačkog društva u javnu ustanovu.
 


Pisane vijesti