Program poticanja razvoja turizma

Slika /arhiva/Novosti slike/turisticka-zajednica6.jpg

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica objavili su javni poziv za Program poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2013. godini

U cilju jačanja turizma na turistički nerazvijenim područjima, a samim time i ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica objavili su javni poziv za Program poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2013. godini.
 

Programom će se sufinancirati projekti razvoja smještajne i dodatne turističke ponude, te unapređenje javne i poslovne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima.


Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, važnost za poboljšanje ukupne turističke ponude i za privlačenje novih skupina gostiju, mogućnost proširenja na cjelogodišnje poslovanje, faze realizacije projekta i udio već uloženih sredstava te ocjena projekta u smislu očuvanja tradicijskih elemenata lokalnog graditeljstva i očuvanja okoliša.


Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te seljačkim domaćinstvima registriranima za pružanje ugostiteljskih usluga.


Sufinancirat će se do najviše 50 posto opravdanih troškova provedbe pojedinog projekta, uz uvjet da korisnik uloži vlastita ili sredstva iz drugih izvora najmanje u iznosu odobrene potpore.


Najveći iznos potpore po projektu iznosi do 150 tisuća kuna, a ukoliko korisnik kandidira više projekata, ukupna vrijednost potpore u tom slučaju može iznositi do 200 tisuća kuna.


Javni poziv otvoren je do 6. svibnja 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma.

Za sva pitanja, slobodno se obratite na email adresu: poticanje@mint.hr.Pisane vijesti