OPG-u Damjanović Nedeljka odobrena potpora u iznosu 774 tisuće kuna

Slika /arhiva/PRR.jpg

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivno je ocijenila projekt „Rekonstrukcija pogona za preradu mesa i kušaonice te nabavka opreme OPG Damjanović“ koji je za OPG Damjanović Nedeljka pripremila Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivno je ocijenila projekt „Rekonstrukcija pogona za preradu mesa i kušaonice te nabavka opreme OPG Damjanović“ koji je za OPG Damjanović Nedeljka pripremila Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast. Temeljem pozitivne ocjene Agencija za plaćanje s OPG-om Damjanović Nedeljka 20.10.2107. u Zagrebu je potpisala Ugovor o financiranju projekta.

Projekt je uspješno kandidiran u okviru Natječaja za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedba tipa operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“.
Ukupna vrijednost projekta bez PDV-a iznosi 1.549.334,90 kuna, dok je procijenjeni iznos potpore 774.667,45 kuna!
Ovim projektom OPG Damjanović realizirat će izgradnju objekta za proizvodnju proizvoda od mesa, nabaviti opremu za uzorkovanje, prihvat, hlađenje, proizvodnju, preradu, punjenje  i pakiranje mesa te nabaviti opremu za manipulaciju, transport i čuvanje gotovih proizvoda kroz opremanje kušaonice mesnih delicija.

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast OPG-u Damjanović Nedeljka uspješno je pripremila i provela u prethodnom razdoblju još jedan projekt. Riječ je o projektu „Povećanje proizvodnih kapaciteta u proizvodnji suhomesnatih proizvoda“ gdje je OPG-u Damjanović Nedeljka isplaćeno 80.806,54 kune iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za ugradnju komore za zrenje te rashladne komore iz nabavku opreme za obradu i skladištenje masnoća.
Nakon što je ovaj projekt uspješno ocjenjen AR HRAST za OPG Damjanović Nedeljka pripremit će postupak nabave projektom predviđene opreme i izgradnje, a potom slijedi postupak isplate sredstava i realizacije projekta.


Pisane vijesti