Održana konferencija “Europski fond za strateška ulaganja (ESFU) – prednosti i prilike za poduzetnike i lokalne jedinice“

  • Slika /učitane slike/20180413_113820.jpg
  • Slika
  • Slika
U petak, 12. travnja 2018. je održana konferencija pod nazivom “Europski fond za strateška ulaganja (ESFU) – prednosti i prilike za poduzetnike i lokalne jedinice“ te potom Dijalog s građanima u Maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. 

Organizatori konferencije su Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ivana Maletić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i Hanza Media. Na konferenciji je sudjelovao i potpredsjednik Europske komisije nadležan za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost, gospodin Jirky Katainen te Ivana Maletić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu. 

U okviru konferencije je održana panel - rasprava “Europski fond za strateška ulaganja (ESFU) – prednosti i prilike za poduzetnike i lokalne jedinice“, na kojoj su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, voditelj Ureda Europske investicijske banke u Hrvatskoj  Anton Kovačev, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Tamara Perko i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić. 

Nakon panela je održan Dijalog s građanima s temom budućnosti Europske unije, na kojemu su Jirky Katainen i Ivana Maletić odgovarali na pitanja građana, što je privuklo veliki broj sudionika.
Ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji je sudjelovala Vedrana Džoić. 


Pisane vijesti