"Obrazovanje bez teškoća....." završna konferencija

Slika /arhiva/NUP/rsz_20170628_111744.jpg
VINKOVCI, 28.06.2017. - Završna konferencija projekta „Obrazovanje bez teškoća: Implementacija usluge pomoćnika u nastavi u svrhu osiguravanja jednakih obrazovnih mogućnosti za svu djecu“ održana je 28 lipnja 2017.g. u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, Glagoljaška 27,  na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati i provedbene aktivnosti projekta.  Radi se o projektu kojim je osigurana podrška pomoćnika u nastavi za 63 učenika s teškoćama u razvoju u školskoj godini 2016/2017 i to zapošljavanjem 53 nezaposlene osobe registrirane na tržištu rada.

Na završnoj konferenciji ispred Vukovarsko-srijemske županije prisutnima su se obratili v.d  pročelnika  Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju doc.dr.sc. Jadranka-Mustapić Karlić  i zamjenik župana VSŽ Josip Dabro koji su istaknuli važnost  pružanja usluge pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u razvoju  kao i spremnost županije za nastavak pružanja usluge u novom projektu  u razdoblju od četiri godine.
Ispred Agencije za razvoj Vukovarsko -srijemske županije Hrast d.o.o.  koja je koordinirala svim projektnim aktivnostima nazočnima se obratila voditeljica projekta Mirjana Jurkić i zamjenik direktora Mario Bušić prezentirajući ostvarene rezultate.


Projekt „Obrazovanje bez teškoća: Implementacija usluge pomoćnika u nastavi u svrhu osiguravanja jednakih obrazovnih mogućnosti za svu djecu“ ukupne je vrijednosti 2.091.475,80 kn, od čega  je EU iz Europskog socijalnog fonda financirala  94% ili  1.965.987  kn, a Vukovarsko-srijemska  županija financirala je 6% ili 125.488,00 kn. Nositelj projekta je VSŽ, a  u projektu je sudjelovalo 25 partnera (19 osnovnih škola, 5 srednjih škola i Agencija za razvoj VSŽ Hrast d.o.o. Vinkovci)

Usluga pomoćnika u nastavi podrazumijeva  pružanje tehničke pomoći djeci s teškoćama  u razvoju uvažavajući individualne potrebe  svakog djeteta što se pokazalo izrazito učinkovito u rješavanju svakodnevnih izazova. Na taj način djeca se integriraju u redovan obrazovni sustav  što pridonosi njihovoj samostalnosti i razvoju psihofizičkih sposobnosti. Na završnoj konferenciji razmijenjena su iskustva iz provedbe projekta te informacije  vezane za novi projekt osiguranja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.


Pisane vijesti