Novi poziv u sklopu Erasmus+ programa: Europski mladi zajedno 2019

Slika /slike svibanja/rsz_erasmus-.jpg
Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) objavila je novi pozi „Europski poziv za mlade u sklopu Erasmus+ programa. 

Cilj poziva „Europski mladi zajedno” je stvaranje mreža kojima se promiču regionalna partnerstva koja bi se ostvarivala u bliskoj suradnji s mladima iz cijele Europe.

U okviru tih mreža organizirale bi se razmjene, promicala osposobljavanja i omogućavalo bi se mladima da sami pokrenu zajedničke projekte.

Projektima Europski mladi zajedno nastojat će se pružiti potpora zajedničkim inicijativama koje potiču razmjenu ideja mladih o EU, njihovo šire građansko sudjelovanje i osjećaj europskog građanstva među mladima.

Prihvatljivi prijavitelji su udruženja i nevladine organizacije, međunarodne organizacije, javna tijela na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini te profitna tijela koja se bave društveno odgovornim poslovanjem sa sjedištem u jednoj od zemalja sudionica programa Erasmus+.

Financijski doprinos iz EU-a iznosi najmanje 100.000 eura i ne smije premašiti 500.000 eura. Ograničen je na najveću stopu sufinanciranja od 80% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 18. srpnja 2019. godine.

Detaljnije informacije o Pozivu te načinu prijave potražite putem sljedeće poveznice.


Pisane vijesti