Jednoglasno usvojeno Izvješće o radu Agencije

Slika /arhiva/Skupstina_VSZ_11042017/Skupstina_Busic2.jpg

Na 34. sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja je održana u Vinkovcima usvojeno je godišnje izvješće o radu Agencije i donesena Odluka o osnivanju Javne ustanove Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije s  prijedlogom Rješenja o imenovanju privremenog ravnatelja Javne ustanove.

VINKOVCI 11.04.2017. - Na 34. sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja je održana u Vinkovcima usvojeno je godišnje izvješće o radu Agencije i donesena Odluka o osnivanju Javne ustanove Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije s  prijedlogom Rješenja o imenovanju privremenog ravnatelja Javne ustanove.

Na skupštini se raspravljalo o 24 točke dnevnog reda.  Kao osma točka je bilo godišnje izviješće o radu Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. koje je podnio zamjenik direktora Mario Bušić. Zbog spriječenosti direktora Ilije Cote, koji je sa županom Božom Galićem bio na 1. Sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, izvješće je podnio zamjenik direktora Mario Bušić. Zamjenik je istaknuo niz projekata koje je Agencija pripremila, koje je provela te koje trenutno provodi. Najznačajniji dio rada Agencije ogleda se u izradi županijske razvojne strategije u koju su bili uključeni svi odjeli. Naglasak je stavljen i na ulogu razvojne agencije koja kao regionalni koordinator sudjeluje u radu tijela nacionalne i međunarodne razine u pogledu pripreme i provedbe natječaja te samom monitoringa istih. Podneseno izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

Pod devetom točkom raspravljalo se o iznesenom prijedlogu Odluke o osnivanju Javne ustanove Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije s prijedlogom Rješenja o imenovanju privremenog ravnatelja Javne ustanove. Zamjenik direktora Mario Bušić je prisutne izvijestio kako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije  dalo naputak da bi sve Razvojne agencije trebale funkcionirati kao Javne ustanove te se sukladno mišljenju ministarstva želi osnovati ista. Za privremenog ravnatelja Javne ustanove predložen je Ilija Cota, direkor Agencije za razvoj HRAST. Oba iznesena prijedloga su jednoglasno usvojena.
 


Pisane vijesti